menu
Word Lid
5de Nacht van ‘t Belang

Op vrijdag 13 mei vond in Salons De Groene Jager ons tweejaarlijks bal plaats. Onder een stralende zon, konden we in het parkdomein genieten van het aperitief.

De avond werd ingeluid met een verwelkomingstoespraak van onze fractieleider Dimitri Hoegaerts, gevolgd door een voorwoord van onze afdelingsvoorzitter Ellen Samyn. Hierin blikt ze terug op de werking van onze afdeling in de afgelopen periode en stelt ze de ambities voor de komende tijd.

Voorwoord :

“ Namens mijn afdeling heet ik u van harte welkom op onze ‘vijfde Nacht van ’t Belang’. Met deze jubileum-editie van ons bal kunnen we u allen eindelijk in levende lijve begroeten na twee jaar gegijzeld te zijn geweest door covid en de grillen van de politiek.

Dat betekent niet dat onze afdeling stilgezeten heeft. Reeds vanaf de aanvang van de covid-crisis in 2020 zorgde onze afdeling voor de bedeling van mondmaskers aan leden en sympathisanten, en pleitte ze ook voor de ondersteuning van ondernemers en mensen die het moeilijk hadden. Als sociale volkspartij steunen we sinds jaren lokale en sociale projecten, onder andere door onze jaarlijkse soepbedeling waarvan de opbrengst steevast naar Huizen van Vlaamse Solidariteit gaat. We zamelden ook geld in voor Kansarmoede Brasschaat (Kabas) en voor Villa Max, een Brasschaatse vzw die kansarme gezinnen met een ernstig ziek kind een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt.

Niet alleen met de ondersteuning van deze projecten laten we van ons horen, ook in de gemeenteraad en in het Bijzonder Comité Sociale Dienst benadrukt mijn partij op lokaal vlak haar sociaal karakter. In de gemeenteraad voeren we constructief oppositie. Veiligheid is en blijft in Brasschaat een belangrijke prioriteit. Niet alleen willen we aandacht blijven geven aan de bestrijding van criminaliteit en overlast, maar ook zorgen voor verkeersveiligheid rond scholen en woonzorgcentra. We ondersteunen ook actief het wijkcomité ‘Leeg Rietbeemden’, een wijk die wordt geconfronteerd met de bouwwoede van het gemeentebestuur. Dit zijn maar enkele voorbeelden van onze inzet voor de Brasschaatenaar. Brasschaat moet Brasschaats blijven, een mooie groene gemeente waar onze mensen zich thuis voelen.

Vele handen maken licht werk, u kan ons mee ondersteunen door u op te geven als vrijwilliger, maar ook door reclame te maken voor onze partij bij familie, vrienden en kennissen of ze te overtuigen en lid te maken! In 2024 willen we niet alleen de grootste worden, maar ook de Vlamingen geven wat zij verdienen, namelijk een beleid waar onze mensen op de eerste plaats worden gezet. “

Ellen Samyn 

afdelingsvoorzitter

volksvertegenwoordiger

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF