menu
Word Lid
Afgelasting Dorpsdag 2021 te voorbarig en weinig hoopgevend!

Naar verluidt heeft het Brasschaatse schepencollege maandag (25 januari) reeds beslist om de Dorpsdag 2021 niet te laten doorgaan. Diezelfde dag was het ook gemeenteraad, maar de leden werden niet ingelicht, laat staan dat de gemeenteraad voorafgaand aan de beslissing werd geconsulteerd.

Het is op zijn minst een voorbarige - en wat ons betreft weinig hoopgevende - beslissing, aangezien de Dorpsdag pas binnen 7 maanden zou plaatsvinden (1ste zondag van september). Zulke beslissing zou ook later in het voorjaar of voor het zomerverlof kunnen genomen worden, wanneer inderdaad zou blijken dat de organisatie van een openluchtevenement zelfs dan nog niet haalbaar is. Nochtans verkondigen de federale regering en de corona-taskforce dat de volledige bevolking tegen september zou moeten gevaccineerd zijn.

Onze Brasschaatse winkeliers geven dagelijks het goede voorbeeld en hebben alles in het werk gesteld om coronaproof te kunnen winkelen, waarbij de veiligheid van de klant voorop staat. Het zou dan toch voor het Brasschaatse gemeentebestuur mogelijk moeten zijn om tegen september een goed ‘coronaproof’ plan uit te werken - in samenspraak met de handelaars - om de Dorpsdag misschien in een afgeslankte vorm maar toch op een veilige manier te laten doorgaan (bvb. enkel lokale handelaars, geen standhouders van buiten Brasschaat, geen ’dorpen’ inrichten, horeca enkel zittend,… alles afhankelijk van wat op dat ogenblik mogelijk is).

Ook wij stellen gezondheid bovenaan, maar met deze beslissing ontneemt het gemeentebestuur echter alle hoop van de Brasschaatenaar dat de situatie tegen september toch enigszins ‘normaal’ zal zijn. Het is zelfs een motie van wantrouwen van het N-VA/VLD-bestuur tegenover de overheden in dit land die met de bestrijding van het virus zouden moeten bezig zijn.

Het Vlaams Belang wilde overigens op de volgende gemeenteraad voorstellen om bij het begin van de zomer een tijdelijke rolschaatsbaan in te richten - in de plaats van de ijspiste die niet doorging - om de Brasschaatse jeugd (en wie zich jong genoeg voelt) na de vele maanden van gemis enig vertier in openlucht te geven. Maar uiteraard zal dat plan weinig kans op slagen hebben als het gemeentebestuur zelfs september niet ziet zitten om weer buiten te komen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF