menu
Word Lid
Dag van de onthaalouder

Vandaag was het “Dag van de onthaalouder”. Een ideale gelegenheid voor het Vlaams Belang om de kinderopvangsector eens symbolisch en letterlijk in de bloemetjes te zetten. 

Ook Vlaams Belang Brasschaat zet onthaalouders symbolisch in de bloemetjes op “Dag van de onthaalouder”.

De laatste maanden is er veel debat geweest in het Vlaams Parlement over de sector van de kinderopvang. De werkdruk is immens hoog. Spijtig genoeg wordt de begeleider-kind-ratio nog steeds niet fundamenteel aangepakt. Dit zorgt ervoor dat maar al te vaak meer dan 9 kinderen per begeleider aanwezig zijn.

Het Vlaams Belang is er van overtuigd dat de onthaalouders en -diensten zich dagelijks voor meer dan 100% inzetten om de kinderen van Brasschaat op te vangen. Voor deze opvang verdienen zij een welgemeende dankjewel en daarom hebben mandatarissen en bestuursleden van Vlaams Belang Brasschaat symbolisch een bloemetje gebracht bij enkele onthaalouders en crêches.

Afdelingsvoorzitter Ellen Samyn: ”Dagelijks staan deze mensen klaar om onze kinderen op te vangen. Vaak moeten ze dit doen met schaarse middelen en hiervoor krijgen ze absoluut te weinig erkenning. Daarom verdienen deze mensen, zeker op deze dag, een dikke pluim. We beseffen dat dit eerder symbolisch is. De Vlaamse parlementsleden van Vlaams Belang zetten zich gelukkig hard in om deze sector leefbaarder te maken. Iets wat zeker nodig is.”


Ons bestuurslid Tim Willekens zet Brasschaatse onthaalmoeder in de bloemetjes.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF