menu
Word Lid
Dit was Brood & Spreken

Op zondagochtend 29 september vond traditiegetrouw ons jaarlijks Brasschaatse ontbijtgesprek ‘Brood en Spreken’ plaats. Onze gastspreker dit jaar was Paul Boonefaes, ondernemer, auteur, publicist én een begeesterend spreker die al enkele jaren het fenomeen ‘woke’ bestudeert.

Onze gastspreker werd ingeleid door Vlaams Belang Brasschaats fractievoorzitter in de gemeenteraad en lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, Dimitri Hoegaerts.

In zijn openingstoespraak gaf Dimitri bondig een aantal voorbeelden van ingebakken linkse dienstverlening, ook in Brasschaatse administraties. Hij hekelde oa de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (Gros) wiens subsidies en uitverkoren projecten dikwijls nauw verbonden zijn aan eenzelfde doelpubliek. Het kostte Vlaams Belang Brasschaat wat moeite om naast de traditionele islamitische en Afrikaanse landen, ook de Armeense christenen verwikkeld in de oorlog om Nagorno-Karabach op de lijst van landen in crisis te laten toevoegen, die in aanmerking komen voor ontwikkelingshulp.

Paul Boonefaes gaf een uiteenzetting over het thema ‘woke’, omtrent welke hij reeds een aantal jaar geleden zijn befaamd boek “Zwijg! Waarom woke niet deugt” schreef.

Woke is een verzameling van dictaten, gedragsregels en verbod geworden, gestoeld op een algemene haat van al wat historisch en Westers is. Hoe langer hoe meer sluipt deze aanvankelijk door actiegroepen aangewakkerde hetze, ook binnen in alle geledingen van onze samenleving. Ondertussen zijn onze media, politieke administraties en onderwijs ervan doordrongen geraakt.

Onze volksgemeenschap is historisch gestoeld op een man/vrouw evenwicht, gepaard met culturele identiteit. Woke is de narcistische ideologie die dit evenwicht wil verstoren, ten gunste van het individu en minderheden die ze op een voetstuk heft. Hiermee gepaard gaande, nieuwe rechten en verworvenheden voor wie zich binnen deze concurrentiestrijd van slachtofferrol, tot meest onderdrukte groep kan profileren.

Woke werkt ook sterk in op een collectief schuldgevoel van onze traditionele maatschappij.

Gevolg zijn de gender woke, waarbij de blanke man en het traditionele gezin steevast onderaan de hiërarchische piramide worden verbannen. Doch ook de ander, die niet mee heult in dit enge slachtoffer denken.

De klimaat woke, met zijn controverse rond kernenergie en gepredikte ‘degrowth’, waarbij de rest van de wereld ongestoord de Westerse economieën aan een razend tempo voorbij steken. 

De censuur woke, waarbij boeken, beelden en taalgebruik die het onderdrukt verklaarde individu schaden, worden ‘gecanceld’. Met tot gevolg verboden woordenschat en opinies, waarbij het vrijdenkende westen, door anders spreken stap voor stap tot anders denken wordt gedwongen.

Gelukkig biedt Paul in zijn boek ook een aantal handvaten en oplossingen voor het fenomeen. Alles begint met de herkenning en het doorprikken van de mechanismen die leiden tot deze stille indoctrinatie. Wie zich bewust is van de nefaste gevolgen, kan zich ook wapenen in het verzet.

Als locatie was dit jaar de Hemelhoeve uitgekozen, die ons een zeer verzorgd ontbijt met bubbels serveerde, in het mooie decor van de grote zaal. Onze Vlaams Belang afdeling dankt hen en hun personeel nogmaals voor de hartelijke ontvangst.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF