menu
Word Lid
Geboefte in Mariadomein

Sinds verschillende maanden teisteren hangjongeren de omgeving rond het Mariadomein, tegenover de kerk aan de Rustoordlei in Brasschaat, met herhaaldelijke daden van vandalisme. In de maand juli leidde dit zelfs tot fysiek geweld tegenover buurtbewoners en poging tot inbraak.

Tijdens de afgelopen herfstvakantie kwam het helaas opnieuw tot een incident, met deze keer een effectieve diefstal. Hierbij werd de geldkoffer met giften voor het branden van een kaars ontvreemd. Indien het opnieuw om deze bij de lokale politie gekende minderjarige jongeren handelt (bron GVA en ATV nieuws), vergroot dit alleen maar het gevoel van straffeloosheid en ongerustheid in de buurt.

Wij veroordelen deze laaghartige vorm van criminaliteit. Het aanhoudende vergrijp aan een oord van gebed en erfgoed, getuigt van een sterke normvervaging. Hierbij is dan ook de verantwoordelijkheid van de ouders overduidelijk.

In het onderzoek van parket en politiediensten hebben we uiteraard geen inzicht. Toch vinden we dat er concreter gecommuniceerd mag worden omtrent reeds bereikte resultaten, om de buurt enigszins gerust te stellen.

Er zijn in het verleden door het gemeentebestuur maatregelen beloofd als camera’s en verhoogd politietoezicht, maar dit blijkt alvast onvoldoende om het aanslepende veiligheidsprobleem in de wijk weg te nemen.

Onze Vlaams Belang fractie zal dan ook de problematiek binnen de gemeenteraad op de agenda brengen en verantwoording vragen omtrent de eerdere beloftes en effectiviteit van de reeds getroffen maatregelen.

We willen van de gelegenheid toch ook gebruik maken om u tot een bezoekje aan het domein te bewegen, daarbij de vrijwilligers die het domein beheren een hart onder de riem te steken. Een stukje Brasschaats erfgoed en uniek in zijn genre. Een oase voor bezinning en rust, met zijn Lourdesgrot en pittoreske St. Rochuskapel.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF