menu
Word Lid
Geen Rooseveltplaats op de Driehoek!

Gisteren voerde onze afdeling actie tegen de geplande bufferzone en stopplaats voor bussen van De Lijn thv de kerk in de Rerum Novarumlei. Onder de slogan “geen Rooseveltplaats op de Driehoek” en het bussen van pamfletten in de betrokken wijk, werd onze boodschap kracht bijgezet.

De Vlaamse overheid sleutelt met het concept basisbereikbaarheid aan de optimalisering van het aanbod openbaar vervoer. In de toekomst betekent dit, zoals de plannen er nu voorliggen, dat de halte Pastorijstraat vlak voor de kerk in de Rerum Novarumlei een stopplaats en bufferzone wordt voor De Lijn. Om de haverklap zal daar dus gestationeerd worden. Het Vlaams Belang verzet zich tegen deze plannen.

Vlaams Belang Brasschaat voorspelt dat :

• de afslagbeweging en het terug oprijden van de bussen op de Bredabaan zal zorgen voor verkeersonveilige situaties en vertraging van de doorstroming;

• de veiligheid voor fietsers op weg naar school of jeugdbeweging in de nabijheid in het gedrang komt;

• begrafenissen, huwelijken en evenementen zoals communies verstoord zullen worden door het halthouden en stationair draaien van de bussen;

• dit geluidsoverlast en hinder met zich zal meebrengen voor de buurtbewoners.

Wat dan wel?

In de toekomst plant men de aanleg van een bufferzone naast de site Campus Coppens, amper 8 minuten langer en 3 km verder rijden, met alle nodige accommodatie voor de voertuigen en het personeel van De Lijn. Men kan hier beter voorkomen dan genezen en kiezen voor deze optie. Daarom wil Vlaams Belang Brasschaat dat de bevoegde N-VA schepen Goele Fonteyn en De Lijn dit mee in acht nemen bij de besprekingen binnen de Antwerpse vervoersregioraad.

Vlaams Belang Brasschaat staat overduidelijk aan de kant van de omwonenden, die het slachtoffer dreigen te worden van alle overlast die hiermee gepaard zal gaan!

Lees en deel ons pamflet: https://vbleden.s3.e...


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF