menu
Word Lid
Geen toekomst zonder wortels

Op initiatief van Wouter Bollansée, voorzitter Vlaams Belang Regio Voorkempen, werd vorige week een thema-avond georganiseerd over de geschiedenis van onze partij. Bestuursleden van Vlaams Belang Brasschaat waren mee op het appel!

Hoofdspreker was Wim Verreycken die een begeesterende lezing gaf, als militant van het eerste uur en Vlaams Blok mede-oprichter naast Karel Dillen. De nabeschouwing was voor rekening van volksvertegenwoordiger in De Kamer, Marijke Dillen.

Met de 45ste verjaardag van onze partij in aantocht, mogen we met trots terugblikken op een rijke geschiedenis en strijd die Vlaams Blok / Vlaams Belang voor Vlaanderen gevoerd heeft.

Desondanks we in die jaren geen beleid hebben mogen voeren, heeft onze partij wel degelijk gewogen op het debat. Onze thema’s en strijdpunten blijven brandend actueel. Daarom blijven we vastberaden doorvechten voor een eigen beleid en echte verandering.

Veel van onze inzichten zijn jarenlang bestreden en verketterd, maar vandaag gemeengoed waar het merendeel van de Vlamingen zich in terugvinden. Onder andere omtrent inburgering, identiteit en migratie. Dit bewees onlangs nog de peiling van De Stemming, een universitair onderzoek, door de VUB en de UA. Alleen het politiek bestel blijft achter en verraadt ons keer op keer als volk, uit eigen machtsbehoud. Wij blijven echter spreken, waar anderen het zwijgen wordt opgelegd!

De partij moet steeds een schakel blijven binnen een bredere beweging, om aan maatschappelijk draagvlak te winnen. Die brede Vlaamse beweging waarbinnen wij vandaag actief zijn en steun vinden, vormt de basis van een stevige piramide, gericht op de strijd voor het Vlaanderen van morgen. Vlaams Belang is een partij die de traditie heeft te steunen op de ervaring van oud-gedienden, maar daarnaast volop inzet op de strijdlust van onze jongere generaties, door ze tijdig kansen en verantwoordelijkheid te bieden.

In deze tot op de draad versleten en zelfbedienende Belgische staatsstructuur, is er meer dan ooit nood aan een partij dat trouw en beginselvast is en blijft. Zijn basis idealen niet verloochent in ruil voor machtsdeelname.

Bent u ook gedreven en vastberaden voor ons Vlaanderen op te komen, neem dan contact met ons op en vervoeg onze rangen.

Samen voor Vlaanderen, Vlaanderen onafhankelijk!

Alvast een fijne 11 juli feestdag gewenst. Wees trots Vlaming te zijn en hang onze fiere leeuwenvlag uit!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF