menu
Word Lid
Huis De Potter gehuldigd op vraag van Vlaams Belang Brasschaat

Op de gemeenteraad van 23 januari brak gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Brasschaat Luc Van der Schoepen, een lans voor wat vandaag de oudste handelszaak van Brasschaat is.

Hij opperde om hier toch de nodige aandacht aan te schenken net zoals we dat destijds, en terecht, deden voor 'De Flor' en zijn snoepwinkel. Ook Huis De Potter is in Maria-ter-Heide door de jaren heen een begrip geworden in de Polygoon. Al drie generaties en 110 jaar lang baat de familie er op het Zegeplein een handelszaak uit in leder- en papierwaren, speelgoed en geschenken. Uitbaatster Cecile, al op gezegende leeftijd, werd hiervoor in haar winkel door het gemeentebestuur op 28 februari 2022 terecht in de bloemetjes gezet.

Luc, zelf een gewezen dorpsbewoner van Maria-ter-Heide, trok op 18 januari tijdens de kerstmarkt bovenstaande foto. Net als vele van zijn generatiegenoten denkt hij met nostalgie terug aan de verschillende malen dat hij er als kind de winkel bezocht en er weer buiten stapte met speelgoed en later als jonge snaak met schoolgerief.

We danken het gemeentebestuur oprecht voor het gevolg dat werd gegeven aan de oproep van onze partij.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF