menu
Word Lid
Lenteschoonmaak actie

Naar goede traditie trok onze Vlaams Belang Brasschaat ploeg doorheen een Brasschaatse wijk, voor de jaarlijkse lenteschoonmaak actie. Deze keer kozen we voor de wijk Mariaburg. De weergoden waren ons vandaag gelukkig gunstig gezind, tussen het regenachtige weer door.

De problematiek van zwerfvuil blijft hardnekkig. Onze lokale Vlaams Belang ploeg startte midden de jaren ‘90 met deze acties en houdt deze traditie ondertussen dus al bijna 30 jaar consequent vol. Niet enkel blijft een groep mensen bestaan, die er niet al te veel om geven dat er afval rond slingert, toch voor zolang het niet in hun eigen voortuin of stoep ligt ;-). Het is ook een breder probleem van ons consumptie model, overtollige inpak en wegwerp artikelen. Ondertussen staan we gelukkig ver in de recyclage mogelijkheden, maar moet het afval uiteraard op een ordentelijke manier tot die juiste plek geraken.

Anderzijds zien we toch ook een groeiende groep mensen die zich jaar na jaar inzetten als ‘mooimakers’, door in hun vrije tijd een aangename wandeling, met zak in de hand te koppelen aan het nuttige. Respect!

Dit jaar keerden we ‘slechts’ met halfvolle zakken zwerfvuil terug, proficiat Mariaburg! Hopelijk brengen we met deze actie opnieuw een stukje bij aan de algemene bewustwording rond deze problematiek.

Voor een aangenamere leefomgeving, voor onze natuur, voor onze kinderen, voor Vlaanderen. Geniet van de lente!


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF