menu
Word Lid
Nieuwjaarsreceptie Voorkempen

Op zondag 22 januari vond onze regionale nieuwjaarsreceptie plaats van Vlaams Belang Voorkempen, in zaal Moorland te Stabroek. Onze Brasschaatse afdeling tekende met een flinke vertegenwoordiging mee present! Met een verwelkoming en inleiding door provinciaal voorzitter en tevens onze Vlaams Belang fractievoorzitter in Brasschaat Dimitri Hoegaerts, werd de receptie plechtig ingezet.

De voormiddag werd inhoudelijk verdergezet met een vraaggesprek met federale volksvertegenwoordigers Marijke Dillen en Ellen Samyn, tevens afdelingsvoorzitter in Brasschaat. Moderator van dienst was regiovoorzitter Wouter Bollansée.

Hierbij werd teruggeblikt op de toestand van het land, onder leiding van de Vivaldi regering in 2022. Deze blonk vooral uit in non-beleid, met als enige resultaat een tergende stilstand op vele domeinen. De uitdagingen voor morgen en de nood aan structurele hervormingen in onder meer justitie, pensioenen en sociale zaken, zijn dan ook gigantisch! Meteen ook de inzet van ons oppositiewerk in 2023…


Vervolgens was het onze nationaal voorzitter Tom Van Grieken te beurt om het podium te betreden. Tom opende zijn nieuwjaarsrede met een oprecht dankwoord voor de inzet van beide parlementsleden. Hij belichtte hun harde werk in technisch ingewikkelde materies in de Kamer en vele commissies, dikwijls tot in de late uurtjes, hetgeen voor het grote publiek vaak onderbelicht blijft in de media.

Tom vervolgde met een analyse van het kiespotentieel in de Voorkempen. Een vruchtbare bodem met veel kansen, maar ook met grote uitdagingen waarvoor we als partij staan. De grootstedelijke problematiek die uitdijt naar de randgemeenten. De expansiedrift van Bart De Wever vanuit Antwerpen, om via fusies zoals met Borsbeek, nieuwe districten en kiezers aan de grootstad te willen binden.

Ook de desastreuze begrotingscijfers van de federale Vivaldi-regering onder leiding van Alexander De Croo, werd op de korrel genomen. Op Vlaams niveau kent de spilzucht aan subsidies voor multiculti doeleinden dan weer geen grenzen. Allemaal belastingsgeld dat niet ten bate komt aan de noden van onze eigen mensen en ons bovendien met een torenhoge schuldenberg voor de toekomstige generaties achterlaat.


Het is nu aan ons allen, om de kansen ten volle te benutten en de kiezers te overtuigen dat hun stem op Vlaams Belang ertoe doet. Erop of eronder, temeer de stemplicht bij de komende lokale verkiezingen van 2024 werd afgeschaft! We zullen het niet op een presenteerblaadje krijgen, maar er zal in elke lokale afdeling terdege voor elke stem gestreden moeten worden.

De uitdagingen voor 2024 zijn dus bijzonder groot, alsook de inzet om een echte Vlaamse wind te laten waaien en koers te zetten naar een beter Vlaanderen waar onze mensen terug op de eerste plaats staan!

Bij afloop van de toespraken, werden de sprekers bedankt met een mand streekproducten van onze lokale landbouwers. De receptie werd verdergezet met lekkere broodjes en dranken. Dank tenslotte aan onze collega’s van de lokale Vlaams Belang-afdeling Staboek, onder voorzitterschap van Manuel Elst, voor de praktische organisatie en het fijne verloop van het evenement.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF