Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Senioren halen slag thuis via Vlaams Belang Brasschaat

Senioren halen slag thuis via Vlaams Belang Brasschaat
Lokaal @ Vlaams Belang

Een Brasschaatse bejaarde vrouw wees ons op het feit dat er geen berichtgeving meer stond in de Brasschaatse film omtrent aankondiging van huwelijken, geboorten of overlijdens.

Dit wel zeer onpraktische gegeven stootte menig Brasschaatse senioren tegen de borst want zij die niet met internet en sociale media vertrouwd zijn konden in het verleden toch nog op de hoogte blijven van het overlijden van verre vrienden en kennissen uit onze gemeente via dit blad.

In het verleden was het ook steeds de gemeente die de Brasschaatse film wekelijks op de hoogte stelde van de geboorten, huwelijken en overledenen.

Onze fractie bracht dit punt op de gemeenteraad in April 2019 en deze week mochten we van de betrokken schepen vernemen dat er toch nieuw leven wordt ingeblazen na onze inspanningen.

"Geïnteresseerden kunnen een geboorte of overlijden gratis melden via de website: www.brasschaatsefilm.com. Voor mensen die al dat gecomputer niet zien zitten, zijn er op het kantoor bij Brasschaatse Film formuliertjes beschikbaar die op “ambachtelijke wijze” met een balpen kunnen ingevuld worden".

Wegens weinig of geen meldingen van huwelijksaankondigingen schrappen ze dit voorgoed.