menu
Word Lid
Valentijnsactie ‘Een Hart voor Brasschaat’

De afdeling van het Vlaams Belang in Brasschaat hield vandaag een Valentijnsactie op de wekelijkse markt. Er werden snoepzakjes uitgedeeld aan voorbijgangers met een kaartje waarin de partij pleit voor het behoud van de politiezone Brasschaat als een één-gemeentezone. “Het Vlaams Belang heeft niets tegen een samenwerking met andere politiezones, maar een grote fusie gaat ten koste van de lokale dienstverlening”, klinkt het bij Kamerlid Ellen Samyn.

Militanten van het Vlaams Belang trokken er vandaag op uit om Valentijn te vieren. Bezoekers op de markt kregen van de partij een attentie in de vorm van een zakje snoep en een kaartje.

Ellen Samyn, Kamerlid en afdelingsvoorzitter lichtte de actie toe: “Het Vlaams Belang heeft een hart voor de veiligheid van onze mensen in Brasschaat. Daarom ijvert onze partij voor het behoud van Brasschaat als een ééngemeente-politiezone in plaats van een fusie met vijf of zes andere zones, met dus 12 of 13 andere gemeenten zelfs. We pleiten voor het behoud van een goed uitgeruste en nabije politiedienst in eigen gemeente die snel bereikbaar en ter plekke is wanneer nodig.”

Samenwerking met andere gemeenten, zoals nu al gebeurt via samenwerkingsprotocollen, moet steeds kunnen, maar een grote fusie zou volgens Vlaams Belang ten koste gaan van de dienstverlening en bereikbaarheid van politie.

“Een grote politiefusie zou eerder een besparingsoefening worden, maar geen betere politiewerking in Brasschaat betekenen. Een politie die in Brasschaat overigens zeer goed werk levert en waarin blijvend geïnvesteerd moet worden.” besluit Ellen Samyn.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF