menu
Word Lid
Vlaams Jeugd Parlement

Afgelopen weekend deed ik mee aan het Vlaams Jeugd Parlement, een simulatie van het Vlaams Parlement door en voor jongeren. Van zaterdag 28/10 tot dinsdag 31/10 mocht ik eens echt ervaren hoe het is om in de schoenen van onze volksvertegenwoordigers te staan. Ik zetel (uiteraard) in de uiterst-rechtse fractie en nam plaats in de commissie van inburgering en participatie.
Na bespreking van de decreten in de commissie, gingen we over naar de plenaire zitting op dinsdag. Net zoals de originele ‘plenaire op woensdag’ toegankelijk is voor bezoekers, was ook onze plenaire toegankelijk om mee te volgen!
Ik moedig alle belangstellenden aan, eens te komen ervaren hoe de toekomstige generatie het ervan af kan brengen. Links houdt zich sterk, maar het zijn wij die in dit parlement zullen doorbreken! Enorm leuke ervaring en een paar stevige decreten uitgewerkt.

In de plenaire zitting doorbreken we het cordon sanitaire en zo zal de rechtse flank zegevieren. Hier hebben rechts en uiterst-rechts de handen geschud, want alleen samen staan we sterk tegenover de rest. Hopelijk mogen we zo een voorbeeld vormen…

Laura Huygen

bestuurslid Vlaams Belang Brasschaat

De 2 VBJ'ers, waaronder Laura uit Brasschaat, die het voorbije weekend met het Vlaams Jeugd Parlement hebben meegedaan, allebei in de uiterst-rechtse fractie ‘Old Fashioned’.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF