menu
Word Lid
Werken Bredabaan: bushalte gemeentehuis

Beste Brasschatenaar

Momenteel zijn er werken gaande ter hoogte van het oude gemeentehuis. Het fietspad is er opgebroken en de bushalte wordt heraangelegd tot een verhoogde aanrijhalte. Vanaf september 2022 zullen gebruikers van het openbaar vervoer er eindelijk op een veilige en comfortabele manier de bus kunnen nemen.

Met de heraanleg van de Bredabaan, nagenoeg een decennia geleden, werd de bushalte aan het gemeentehuis verkeerd aangelegd. Vlaams Belang gemeenteraadslid Luc Van der Schoepen heeft het gemeentebestuur sinds die heraanleg van de Bredabaan, met regelmaat gewezen op het feit dat er praktisch geen enkele bushalte te bespeuren was in het centrum, die voldeed aan de juiste voorschriften welke het veilig en comfortabel op- en afstappen mogelijk moet maken. Dit met specifieke aandacht voor de bushalte aan het gemeentehuis, hetgeen  niet kon voorkomen dat vooral senioren zich misstapten en soms ernstige blessures opliepen. Deze heraanleg is hopelijk het startschot om ook de andere bushalten aan te pakken. Het was een verkiezingsbelofte van Luc om te ijveren voor een betere doorstroming doorheen de dorpskern en voor meer comfortabele halte infrastructuur.

De Bredabaan is een gewestweg die beheerd wordt door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat ons inziens wel zeer lang de tijd nam vooraleer ze de noodzaak inzag om de halte aan het Dr. Roosensplein heraan te leggen. Ook al is het de thuisgemeente van Vlaams minister-president Jambon.


Gemeenteraadslid Luc Van der Schoepen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF