menu
Word Lid
Gemeenteraad : verkeersveiligheid Bethanië

27 juni 2022 agendapunt gemeenteraad :

Het drukke kruispunt Ploegsebaan/Lage Kaart in de wijk Bethanië, behoeft volgens de omwonenden een opfrissing wat betreft verkeersveiligheid. Niet alleen is er amper een oversteekplaats waar te nemen voor de fietsers, er is ook aan geen enkele zijde een oversteekplaats te bespeuren voor voetgangers. Bovendien staat een verkeersbord dat duidt op een gevaarlijk kruispunt, er pal achter een boom. Het is komende van bijvoorbeeld Perron Noord, niet waar te nemen.


Het kruispunt ligt nochtans op de route naar verschillende attractiepolen. Een apotheek, Zaal d’Ouwe Kerk, het containerpark, de school ‘Toverbos’, de muziekschool, het Gunfire museum, Perron Noord, de hondenclub Brabo, de nabije school De Leerexpert in straat Dullingen en ja ook café Las Vegas. Toch heel wat plaatsen die wel wat lokale verkeersontwikkeling met zich meebrengen. Ook wordt er door de omwonenden, sinds het verwijderen van de knip en de zone 30, gevoelsmatig waargenomen dat er terug te snel wordt gereden.

Onze Vlaams Belang fractie vroeg daarom op de gemeenteraad van 27 juni 2022, aan de schepen van mobiliteit Goele Fonteyn en haar diensten om hier de nodige aandacht aan te schenken, zodat daar vlug meer duidelijkheid en dus ook meer verkeersveiligheid heerst.

De schepen is zich bewust van de problematiek op het specifieke kruispunt en belooft er op korte termijn de verkeersveiligheid te verhogen, door oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers te schilderen en het onzichtbare verkeersbord te verplaatsen. In 2024/25 staat een totale heraanleg van het kruispunt geagendeerd.


Gemeenteraadslid Luc Van der Schoepen en Vlaams Belang bestuurslid Matthijs Van Der Moer

kruispunt Ploegsebaan met Lage Kaart :